søndag 30. november 2008

Adventskalender

Jeg er ikke spesielt glad i å vaske og rydde, og for å få ting gjort før jul, så har jeg bestemt meg for å lage min egen adventskalender her på bloggen!

1.desember: Pakke julegaver
2.desember: Bytur for å finne juleklær
3.desember: Pakke julegaver
4.desember: Bake spekelasi
5.desember: Klippe meg
6.desember: Julebord
7.desember: Søndagsåpent på butikkene (?) og tenne det andre lyset
8.desember: Bake kanelboller
9.desember: bytur
10.desember: Bake rundstykker
11.desember: Pakke siste rest av julegavene
12.desember: øya
13.desember: øya
14.desember: øya og tenne det tredje lyset
15.desember: Alle julegaver og julekort skal være levert
16.desember: vaske Jonas sitt rom
17.desember: vaske Emma sitt rom
18.desember: vaske vårt soverom
19.desember: Handle til jul
20.desember: Blånisseland
21.desember: Pynte pepperkakehus og bake sjokolademoussekake. Tenne det fjerde lyset
22.desember: vaske huset
23.desember: Pynte til jul
24.desember : Det er jul!!!

1.søndag i advent

Stjernene er tent i vinduet, og når det blir mørkt, skal vi ut og tenne lysene ute. I ettermiddag skal vi på julegrantenning i Ramsund, og etterpå skal vi hjem og kose oss med vafler og tenne det første adventslyset. Koselig!! I natt kommer også nissen og henger opp adventskalenderen. Spent på hva de små sier i morgen tidlig.

Ha en fin søndag!!

fredag 28. november 2008

Ventetid!

Advent er ventetid. Vi venter på jula, og forventningene stiger for hver dag som går. I dag er huset blitt ferdig pyntet til advent.

Adventsstaken er tatt frem og har fått lilla lys.
Adventsstjerna er hengt opp, men får ikke lys før på søndag!
Kalenderen er klar til å henges opp søndags kveld!Og jeg har begynt å pakke inn julegaver!
Gangen vår begynner også å ta form! Skapene har kommet opp, men har ikke fått på plass alle lister enda. Tenkte å kjøpe nye, profilerte lister, så vi får se hva vi ender opp med. Vi skal hvertfall bli ferdig til jul!

Nye taklamper må vi også ha! De vi hadde i gangen ble for store, så da gikk det ikke å åpne skapdørene skikkelig. Vi må også male ferdig alle dørene i gangen! Alt dette skal gjøres før jul, så vi har nok å henge fingrene i!

I tillegg skal vi på julebord, en tur til øya, og vi skal en tur til Blånisseland. Helgene frem mot jul er dermed fullt opptatt!

Alle julegavene er kjøpt, og Emma har fått juleklær. I neste uke skal jeg lete etter juleklær til Jonas og julebord-klær til meg. Må også få puttet inn en time hos frisøren. Det er ikke mangel på ting å gjøre!

Nå er det helg, og vi skal kose oss!

onsdag 26. november 2008

Juletradisjoner!

Nå nærmer det seg med stormskritt 1.desember! Satser på at jeg får kalenderen klar til det! Har 24 pakker igjen å pakke, en hel jobb i seg selv. :)


Etter at vi begynte å feire jul hjemme, så har vi innført en del tradisjoner. Synes det er viktig å skape sine egne tradisjoner som våre unger kan videreføre når de blir voksne!

Adventskalender med pakker må det være, og julekalenderen på barne-tv må vi følge med på. Det gjorde jeg forsåvidt før jeg fikk unger også...

1.desember er det lov å ta frem nisseluene! Da skal også julelysene ute tennes, og stjerner og adventsstake frem! Det er da man virkelig merker at det nærmer seg jul!


Vi forsøker også å få med oss en julegrantenning! Synes det er koselig! Da kommer jo gjerne nissen også, og det er stas for ungene!!

Pepperkakehus må man også ha! Det bruker vi å pynte siste helga før jul!! Og det pyntes kun med non-stop og melis!

Når lillejulaften kommer, blir det ikke pyntet før ungene er i seng! Her i huset tror nemlig ungene at det er nissen som kommer med både adventskalender og juletreet. Og, så lenge de tror på det, så skal de få tro det! Og jeg får pynte juletreet sånn som jeg vil! ;) Er jo også litt kos og stå opp til ferdigpyntet hus, som ikke var pyntet i det hele tatt når de la seg!
Juletreet 2006
Julen 2007

Før leggetid må også strømpen henges opp!

På julaften er det stor spenning! Det første som sjekkes er strømpen. Har nissen vært her i natt?? Så åpnes den siste kalenderpakken, og da er det jul! Har hjemmefra vært vant til julefrokost fra 1.juledag, men vi har innført julefrokost på julaften også! Synes det er koselig å sitte samlet rundt bordet med god mat, kakao og stearinlys. Det er jo også julemorgen på barne-tv, og stort sett går det i barne-tv hele dagen!
Julen 2006

En tradisjon vi har innført er julenisse på formiddagen. Da kommer onkelen til ungene utkledd gående langs veien. I fjor var vi i byen og Jan-Espen var julenisse. Det som var morsomt sist de var her, var at ikke engang vi visste hvem som var nissen, og gjett om vi lurte lenge før vi fant det ut! ;) Og når nissen har dratt, så kommer tanten og onkelen til ungene og barna deres på formiddagsbesøk. Det er koselig!!
Den hemmelige julenissen!

Middagen på julaften er pinnekjøtt og kylling. Jeg er ikke noe glad i julemat, så derfor er det 2 sorter. ;)
Når det har blitt mørkt ute drar Jan-Espen på kirkegården og setter lys på graven til Frank, og når han kommer tilbake, er det pynting av store og små før vi setter oss ned og spiser middag. En spesiell stemning på julaften synes jeg. Huset er pyntet, det er levende lys og under juletreet er det fullt av pakker. Desserten på julaften er iskake, og når vi er ferdig med å spise, så er ungene elektriske! Da er det bare å få kokt kaffe og satt frem kaker, og vi kan starte pakkeåpningen.

Forsøker hvert år å få til at vi åpner bare en og en pakke. Men, det har en tendens til å skli ut etterhvert! Men, i år skal jeg virkelig forsøke å få det til! ;)

2.juledag drar vi til øya, og vanligvis blir vi der til over nyttår, men i år kan det hende vi blir hjemme på nyttårsaften. Det blir koselig det og!!

Åh, jeg gleder meg til jul!

tirsdag 25. november 2008

Førjulsvask!

Julemusikken ljomer ut av stereoanlegget og snøen daler ned ute! Her er det julestemning!!

Det lukter godt av grønnsåpe etter at huset har fått en førjulsvask, og i løpet av uka skal adventsstaken og adventsstjernene frem! Men, etter å ha sett på God Morgen, Norge i morges, så lurer jeg på om jeg ikke må finne meg en annen adventsstjerne! Den messingfargede vi har hatt de siste årene er jo ikke spesielt fin! Må nok hvertfall ta meg en tur innom en butikk og se på noen papirstjerner i forskjellige farger og mønstre!

I dag kom julegaven til Jan-Espen! Har pakket den inn og fjernet alle spor etter hvor den kom fra ;) Skal ikke ha noe sniking her!
Det hvite gavepapiret har også kommet, så i kveld kan jeg få pakket inn kalenderpakkene til Jonas! Gleder meg til jeg er ferdig med det!!
Konvolutter til julekortene har jeg fått kjøpt, så nå er det bare å få de ferdigskrevet og sende de som skal sendes!
Synes jeg er godt i gang med juleforberedelsene :)

Her er stallnissen på Ibestad. I fjor var vi der på førjulsbesøk, og det var stas! Hesteridning, nisse og masse julestemning! Satser på at vi treffer på riktig helg når vi skal til Ibestad før jul i år også, sånn at vi kan dra dit da og!!
I år har jeg bestemt meg for å lage meg en egen adventskalender! Mer om den kommer senere!

mandag 24. november 2008

Det nærmer seg jul!

Og nå er alle julegavene i boks! Er halvferdig med å pakke inn kalenderpakkene. Håper bare det hvite papiret kommer snart, sånn at jeg får begynt.

I kveld tenkte jeg å lage ferdig flere pakkelapper, og så kan jeg sakte men sikkert få pakket inn alle julegavene! Julekortene er også i boks! De hadde mamma med seg i helga. Veldig fornøyd med dem!!

Nå skal jeg snart kjøre en snartur på butikken før jeg henter ungene i barnehagen.

I dag blir det taco til middag!!

fredag 21. november 2008

Hipp hurra for Emma - 4 år i dag!!

Endelig er dagen her, og det var ei spent frøken som sto tidlig opp i morges!!

Krona kom på kjapt!! Hello Kitty er det helt store nå for tiden!!
Spent!

Venter spent på å få åpne gaver!
Hva kan det være, tro??

I åpningen!

Endelig ble det nintendo!! Det hun har ønsket seg mest av alt det siste halvannet året...
Hva er i den andre pakken skal tro??
Spill må man selvfølgelig ha også!

Må testes med en gang!!
Gratulerer med dagen Emma!!!!

torsdag 20. november 2008

"Målemesteren"

Det er meg det!!

Endelig kom ikea-varene våre, og jeg hadde jo, som skrevet tidligere, bestilt en kommode som jeg skulle ha i gangen. Men, "målemesteren" målte bare høyden og bredden på kommoden, men glemte å måle dybden, så den kommoden som så så liten ut på internett, den ble GEDIGEN i gangen!

Så, nå har jeg lært! Det må måles i alle bauger og kanter før man bestiller noe man ikke har sett live.

Bilder kommer nok ikke denne gang heller, for jeg ble så grinete da jeg så at den ikke passet, at jeg ikke orket å montere skuffene ferdig engang....voldsverket står i gangen og tar opp hele den lille plassen som er der, og jeg er desperat etter å finne en ny eier til kommoden!!

Konkurranse!!


Jag är med & tävlar om ett överraskningspaket från
kreativa Blafre Design
i SessanochPrinsessan`s blogg

Jeg sitter her og venter...

Og hva venter jeg på?? Jo, en lastebil full av ikea-varer!! Gjett om jeg gleder meg!! Endelig skal jeg få skap i gangen, sengegavl på soverommet og litt småstæsj rundt omkring.

I går fikk jeg også kjøpt meg en ny lampe til stua. Må ha en til, men Skeidar i Narvik hadde bare en lampe inne, så da får jeg ta turen innom Skeidar i Harstad for å kjøpe en til. Bilde kommer senere!!

Har sendt en bursdagspyntet Emma i barnehagen i dag. Hun har bursdag i morgen, men da er barnehagen stengt, så i dag skal det feires med non-stop og is! I morgen blir det barneselskap og lørdag familieselskap. Puh! Og bakes til alt skal det også.....

Bursdagsgaven til Jan-Espen er også i boks. Kan ikke skrive noe her, for han er innom og leser ;) Mangler noe fra ungene, men er tom for ideer.....vanskelig når han ikke ønsker seg noe....tar gjerne imot tips, og den som tipser om det jeg ender opp med, får en liten gave i posten!!

tirsdag 18. november 2008

Forandring fryder!

Jeg ble en smule lei det brune, så nå har jeg tatt frem lilla duker, lys og pynt! Ble skikkelig adventsfølelse her nå!

Mangler bare adventsstaken og adventsstjernene nå, så blir det bra! Men, de skal få være bortpakket til 1.søndag i advent!


Blomsterkrukkene mine er dessverre tomme. Vet ikke hva slags blomster jeg kan ha i dem nå. Synes det er for tidlig for julestjerner, så jeg tror nok de blir stående tomme frem til det nærmer seg jul.


Dette fatet synes jeg ble skikkelig fint Lilla lys fra Fryd, sølvhjerter og fat fra Skeidar og kuler fra Ellos.


Denne lysestaken liker jeg veldig godt! Kan brukes både som lysestake og som blomstervase. Men, er sjelden det er blomster i den.

Stuebordet. Det ser litt puslete ut, men det får så være. Skal se om jeg finner noe mer spennende å pynte med neste gang jeg skal innom interiørbutikker ;)
Blomsten var en gave til Jan-Espen på farsdagen. Synes den holdt seg ganske lenge.

Spisebordet ble ikke så veldig spennende, og blomsteren gjorde seg ikke noe særlig der. Er litt tom for ideer, så kom gjerne med tips til hva jeg kan pynte med!!
Nå har jeg også fått tømt kommoden som skal bort fra gangen. Utrolig hvor mye man kan samle i en slik kommode. Og siden vi ikke har fått skapene som skal opp enda, så er ting plassert her og der, så det er rimelig fullt rundt omkring!!
Lurte på om jeg skulle bytte kjøkkengardin også i dag. Få det litt lunere med å henge opp den røde gardinen...
Ha en flott tirsdag!

mandag 17. november 2008

Så lenge varte det...

Ja, det er det fine vinterværet vi har hatt de siste dagene jeg snakker om. Det har snødd skikkelig i flere dager, og buskene har vært tunge av snø. Skikkelig julestemning med andre ord. Mulig det er derfor snøen nå har blitt skikkelig tung og det regner og blåser. Det var nok for tidlig for julestemning enda!

Så i morgen, da skal lete frem de lille gardinene mine, litt lilla lys og pynt. Det er litt tidlig for advent også, men det er ikke så lenge igjen nå!! Og jeg har blitt en smule lei av de brune dukene jeg har hatt den siste tiden. Forandring fryder!!

Skal også forsøke å få tømt en kommode som skal ut av huset på torsdag. Gruer meg til det, for den er stappende full, og jeg aner ikke hvor jeg skal gjøre av alt innholdet frem til skapene kommer opp! Men, noe kan nok kastes, og resten får jeg bare plassere bort noen dager! Går nok på et vis!!

følg med i morgen ;)

Det er lov å drømme, sant??

Maldivene




Hit skal vi reise en vakker dag!

Det ble visst gavepakking likevel...

Egentlig hadde jeg tenkt å forholde meg ganske så rolig til julegavepakkingen enda, men, så fant jeg ut at jeg er nødt til å sende noen gaver til øya neste helg, så da pakket jeg de like godt inn med en gang. Fikk også begynt å pakke inn gaver til adventskalenderen. Tror det var like greit at jeg begynte med det, for det er et prikarbeid.....8 gaver hengt på....40 igjen...puuh.

Emma har jo også bursdag på fredag, så nå har jeg fått pakket inn gavene som hun skal få. En rosa nintendo med prinsesse-spill. Hvis ikke det blir stas, så vet jeg ikke! Nintendoen har hun ønsket seg i over 1 år. Helt siden tanten hennes fikk til bursdagen sin i fjor. Gleder meg til hun skal åpne de pakkene, jeg!! :)

Her snør det fortsatt, men er meldt mildvær til i kveld. Det er så typisk at ikke det kan holde seg fint...men, bare det er snø til jul, så skal jeg være fornøyd!!

Mandag

Så var det mandag igjen. Dagene flyr avgårde, og snart er vi i desember!! Snøen har også kommet til oss, og det er skikkelig julestemning ute! Nesten så jeg har lyst til å begynne med julegavepakkingen, men tror jeg skal vente noen dager til.

Denne uka blir ganske travel. Det kommer ikea-varer på torsdag, og fredag har Emma bursdag, og da blir det feiring både fredag og lørdag! Blir nok en lang uke for en snart 4-åring ;)

I dag er det husarbeidet som står på tapeten.

Ha en flott uke, alle sammen!!

fredag 14. november 2008

På lampejakt!

I dag har jeg vært på lampejakt. Om jeg fant noe, jo, forsåvidt, men jeg blir ikke helt enig med meg selv.

Jeg fant 2 lamper på bohus. De hadde wengefarget eller sort fot, og hele foten var firkantet. Det gikk an å bytte skjerm på lampen, men, blir det fint med rund skjerm til en firkantet lampe?? Her er et lite utsnitt av lampen. Står bare i bakgrunnen i katalogen, så det er tydelig at den er på tur ut....

Derfra dro jeg videre til skeidar. Der fant jeg også en lampe. Denne hadde rund fot i børstet stål. Vil jo helst ha krom, siden detaljene på møblene våre er i krom....hun på butikken mente at det sikkert ikke hadde noe å si. Det var der jeg fant denne knallfine lampeskjermen også.


Et annet alternativ kan jo være denne lampen. Den er i krom, med en annen skjerm selvfølgelig. Tror ikke de hadde den på butikken da....



Det skal jammen ikke være enkelt å finne lamper som man har lyst på...Det er et must for meg at jeg kan bytte skjermer på lampene mine. Jeg trenger litt forandring innimellom ;)


Ellers fikk jeg handlet litt til helga i dag, og et par julegaver ble det også! Nå mangler jeg bare et gavekort og gave til Jan-Espen, så er alle i boks! Deilig!!

Snøen laver også ned her i dag. Må nok ut for å ake sammen med ungene i ettermiddag! Det er stor stas!!


Ha en strålende helg!

onsdag 12. november 2008

Gratulerer så masse med dagen, Jan-Espen!!
Vi er kjempeglad i deg!!!

tirsdag 11. november 2008

Tirsdag!

Jeg synes dagene flyr avgårde for tiden. I morgen har Jan-Espen bursdag, i neste uke har Emma bursdag, og snart er det jul!!

Men, det er ikke mye julestemning her nord enda. Ikke et snøfnugg i sikte, men ganske kaldt. Håper det kommer litt snø snart, for det er så mørkt og svart nå! Det må hvertfall komme snø til jul!

Nå begynner alle julegavene å komme på plass. Rattkjelken til Jonas blir nok kjøpt i dag, gaven jeg mangler til Emma skal jeg kjøpe på torsdag. Blir nok hello kitty klær. Det er ganske populært for tiden. Ellers begynner resten å falle på plass. Er bare 4 igjen utenom det + Jan-Espen, men den blir ikke kjøpt før nærmere jul ;)

Nå klør det i fingrene etter å begynne å pakke inn gaver. Tror nok ikke det blir så lenge til jeg begynner. ;) Hadde håpet å få tak i en barkrakk, sånn at jeg kunne sitte ved kjøkkenbenken, men Ikea sendte ingen av de jeg hadde lyst på, så kanskje jeg må ta meg en tur innom de lokale møbelbutikkene.
Jeg ønsker alle en flott tirsdagskveld!

Utfordring!

Jeg har fått en utfordring fra V's liv og lyster.

4 jobber jeg har hatt: Butikkmedarbeider, vekter, nattevakt, renholder

4 filmer jeg kan se om igjen: Polarekspressen, Nå er det jul igjen, julenissen, julenissen 3 (julefilmer må ses hver jul ;) )

4 steder jeg har bodd: Ibestad, Harstad, Fjelldal

4 web-steder jeg besøker hver dag: NIB, Harstad tidende, diverse forum og bloggen min.

4 steder jeg helst vil være nå: Maldivene, på shopping, under dyna, et varmt sted

4 jeg utfordrer:
Frøken (male)strøken
Gamlå
Bakketun
Min-lille-side-om-reiser-shopping-ting og tang

mandag 10. november 2008

Julekort-bilder!

I helga har vi vært på øya. Fikk besøkt litt slekt, og mamma fikk tatt julekort-bilder av ungene! Veldig greit å ha en mamma som er flink til å ta bilder, og som har utstyret som trengs. Blånissen var dessverre ikke så medgjørlig når det kom til nisselua, men det får bare være! Synes bildene ble flotte likevel!!












Så nå gjenstår det bare å bestemme seg for bilder og tekst, også få laget julekortene!!